måndag 1 januari 2007

Paul van der Vliet

Paul tränar människor att tala inför grupp, vilket är en kompetens med många ingredienser. Först måste man våga, sedan formulera sig rätt och till sist använda både röst och kroppsspråk på ett effektivt sätt. Paul har massor av tips och träningsmoment för dem som känner sig förstörande nervösa, såväl som det rutinerade proffset som vill skärpa sin förmåga ytterligare. Han gör det i form av effektiva träningskurser, fångande seminarier och föredrag samt fokuserad individuell coaching. Han har rykte om sig att kunna motivera och inspirera samt fokuserar på att få människor att tro på sin egen förmåga.

Visst vore det bra om det räckte med att säga något intressant för att få människor att lyssna? Men när du står där framför en grupp personer som du vill övertyga är verkligheten tyvärr ofta en annan. För att nå fram måste du engagera, bygga förtroende och skapa sympati. Och eftersom en estrad alltid är en estrad har du allt att vinna på att underhålla. Först då kan du göra dina tankar, idéer och visioner tydliga och intressanta för dina åhörare. Detta gäller framförallt företagsvärlden.Genom att medarbetarna i företaget blir duktigare på att kommunicera och förmedla sitt budskap ökar professionaliteten och förtroendet för företaget och skapas därmed ett försprång mot konkurrenterna.

Paul har titeln ”Distinguished Toastmaster”, den högsta utmärkelsen i världens största internationella talarorganisation, Toastmasters International. Han har vidare valts in som medlem i The Professional Speakers Association PSA (the International Federation for Professional Speakers). Han har internationellt varit engagerad som talare i Lettland, Danmark, Tyskland, Spanien, Förenade Arabemiraten, Indien och Thailand .Paul föddes i Arnhem, Nederländerna och är svensk medborgare. Han är akademiker och talar fem språk. Han har en synnerligen internationell karriär bakom sig som företagare och kombinerar i sina seminarier sina erfarenheter som affärsman med sina erfarenheter av framgångsrika presentationer.

På seminariet kommer vi att få lära oss mer om Toastmasters och att tala inför publik. Paul har någon som stammar i närmaste bekantskapskretsen.

Mer om Paul van der Vliet:
http://www.speechtracker.net/sv/start.htm
Talartips:
http://www.toastmasters.se/talartips.htm

Inga kommentarer: